Jednoduchý recept

Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55826

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 kg Nudle široké
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 034kJ
37% Sacharidy 134 g
45% Tuky 34 g
34% Sodík 679 mg
47% Bílkoviny 27 g

Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Široké nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Pečicí formu vymažeme dobře 50 g másla, vložíme do ní okapané nudle, posypeme je solí.

2

Rajčata i se šťávou zahřejeme v kastrůlku, přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, promícháme a stáhneme ze sporáku. Vložíme kostku másla, mícháním máslo rozpustíme. Přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme těstoviny. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Vložíme do předehřáté trouby a při 220stupňové teplotě zapečeme 20 minut. Porce dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept