Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 133g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 136,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Široké nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Pečicí formu vymažeme dobře 50 g másla, vložíme do ní okapané nudle, posypeme je solí. |
2 | Rajčata i se šťávou zahřejeme v kastrůlku, přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, promícháme a stáhneme ze sporáku. Vložíme kostku másla, mícháním máslo rozpustíme. Přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme těstoviny. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a při 220stupňové teplotě zapečeme 20 minut. Porce dělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo, vhodnou přílohou je zeleninový salát.