Jednoduchý recept

Banánový nákyp s Amarettem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55827

Ingredience

4 ks Banány
20 g Cukr vanilka
70 ml Likér mandlový - Amaretto
2 polévková lžíce Med včelí
4 dl Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
30 ml Rum
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
20% Sacharidy 71 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 84 mg
23% Bílkoviny 13 g

Banánový nákyp s Amarettem postup přípravy receptu:

1

Oloupané banány nakrájíme na kolečka, které naskládáme jako šindele

2

na dno máslem vymazané pečicí formy.

3

Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, přilijeme mléko, med, rum Amaretto a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme a přelijeme banány.

4

Vložíme do trouby a při 180stupňové teplotě pečeme 30-35 minut.

5

Po vytažení z trouby nakrájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Těsně před podáváním každou porci můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept