Ledová polévka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová polévka z rajčat
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55831 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule lahůdková |
1 dl | Citronová šťáva |
8 ks | Kostkový led |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 dl | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 621,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 337,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Kostkový led, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová polévka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semena, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Okurku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. |
2 | Připravenou zeleninu dáme do mixéru a krátce ji promixujeme. Pak přidáme konzervovaná rajčata a vše rozmixujeme do hladké hmoty. |
3 | Směs přelijeme do mísy, vmícháme do ní rajčatovou a citronovou šťávu, podle chuti opepříme a osolíme a dáme vychladit. |
4 | Do servírovacích misek dáme 2 až 3 kostky ledu, přelijeme je vychlazenou polévkou, na každou porci přidáme lžíci smetany a podáváme. |