Jemná kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná kuřecí polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 55835 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
500 g | Kuřecí prsa |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřová uzená plec |
2 dl | Voda pitná |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 428,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 25,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová nakládaná, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a umeleme, pak je osolíme a smícháme s rozšlehanými vaječnými bílky. Kukuřici rozemeleme na kaši. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme do něj rozemletou kukuřici a necháme projít varem. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v přiměřeném množství vody a za stálého míchání ji 1 minutu provaříme. |
3 | Potom vmícháme kaši z kuřecího masa a bílků, přidáme sezamový olej a sójovou omáčku, dochutíme pepřem a solí a za stálého míchání další 3 minuty vaříme. |
4 | Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích misek nebo talířů, do každé porce přidáme nakrájené uvařené uzené maso a podáváme. |