Vlkouš s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlkouš s mušlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Limetka |
2 ks | Mrkev kořen |
150 g | Mušle slávky |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vlkouš obecný |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 547,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Limetka, Mušle slávky, Olej rostlinný, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vlkouš obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlkouš s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Celer pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Rybu nakrájíme na kousky. Mušle povaříme v teplé vodě, aby se nám otevřely. Poté z nich vyjmeme maso. |
2 | Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej, potom rybu a dvě minuty opékáme. Vyndáme a dáme stranou. Opět rozpálíme olej, přidáme všechnu zeleninu, prolisujeme navíc do pánve česnek a tři minuty opékáme. Nyní přidáme do pánve mušle a rybí kousky se šťávou z limetky. Vše ještě dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Minutu povaříme a dáme stranou. |
3 | Nasekáme si salát a smícháme ho se směsí z pánve. Nakonec už jen stačí vše rozdělit na talíře a vlažné podávat. |