Nákyp z prosných vloček a tvarohu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z prosných vloček a tvarohu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55841 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ovesné vločky |
250 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 193,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 257,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ovesné vločky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z prosných vloček a tvarohu postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka. |
3 | Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut. |
4 | Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Podáváme jako studený sladký předkrm. Vhodnou přílohou je ovocný kompot.