Recept

Garnáty na okurkovém talíři

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 55842

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
450 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Med včelí
1 ks Okurka salátová
40 ml Olej rostlinný
5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
8% Sacharidy 28 g
17% Tuky 13 g
38% Sodík 755 mg
60% Bílkoviny 34 g

Garnáty na okurkovém talíři postup přípravy receptu:

1

Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Koriandr opláchneme a lístky nasekáme nadrobno. Z garnátů špičkou nože odřízneme střívko. Chilli papričku nakrájíme na drobné kousky. Okurku nakrájíme na plátky a vyložíme s ní dno talířů, na kterých budeme pokrm podávat.

2

Rozpálíme wok pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve nasypeme garnáty a dvě minuty je opékáme, poté je dáme stranou. Do woku nyní prolisujeme česnek a přidáme zbylé pokrájené suroviny. Opékáme za stálého míchání dvě minuty, poté přidáme garnáty, med, sójovou omáčku a sůl s pepřem dle vlastní chuti. Opěkáme vše dalších pět minut. Na poslední minutu přidáme koriandr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept