Okouník s hořčicí a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník s hořčicí a koprem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Hrášek |
1 ks | Limetka |
250 g | Mrkev kořen |
400 g | Okouník mořský |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 753,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Limetka, Okouník mořský, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník s hořčicí a koprem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne. |
2 | Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty. |
3 | Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme. |