Recept

Okouník s hořčicí a koprem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 55845
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
150 g Hrášek
1 ks Limetka
250 g Mrkev kořen
400 g Okouník mořský
40 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
7% Sacharidy 27 g
213% Tuky 160 g
7% Sodík 149 mg
44% Bílkoviny 25 g

Okouník s hořčicí a koprem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.

2

Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.

3

Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept