Mořský ďas s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s fazolkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Mořský ďas |
40 ml | Olej olivový |
40 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,6mg |
Draslík | 481,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Mořský ďas, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Opláchnutý pórek nakrájíme na kolečka. Zázvor nastrouháme a lusky pokrájíme na polovinu. Ryby nakrájíme na cca 2 cm velké kousky a vyndáme z nich kosti. |
2 | Wok pánev rozpálíme a přidáme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek a přidáme zázvor. Po minutě přidáme rybu, po další minutě fazolky. Dusíme tři minuty za stálého míchání. Poté přidáme pórek a vše zalijeme sójovou omáčkou a dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Vše už jen rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |