Višňový nákyp s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový nákyp s likérem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55847 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
800 g | Kompot švestkový |
40 ml | Likér pomerančový |
130 g | Máslo čerstvé |
3,5 dl | Mléko polotučné |
100 g | Rozinky bílé |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 510,5mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kompot švestkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky bílé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový nákyp s likérem postup přípravy receptu:
1 | Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout. |
2 | Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny. |
3 | Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme. |
4 | Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut. |
5 | Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.