Jednoduchý recept

Višňový nákyp s likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55847
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
800 g Kompot švestkový
40 ml Likér pomerančový
130 g Máslo čerstvé
3,5 dl Mléko polotučné
100 g Rozinky bílé
4 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 787kJ
31% Sacharidy 112 g
54% Tuky 41 g
6% Sodík 125 mg
35% Bílkoviny 20 g

Višňový nákyp s likérem postup přípravy receptu:

1

Na tenké plátky nakrájené housky opečeme v pánvičce na rozpáleném másle (40 g). Zalijeme teplým mlékem a necháme navlhnout.

2

Změklých 50 g másla dáme do vhodné nádoby, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, žloutky a citronovou kůru. Všechny suroviny utřeme do pěny.

3

Z bílku ušleháme tuhý sníh, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Nakonec vmícháme navlhlé housky, vypeckované višně, hrozinky. Vlijeme likér a zlehka promícháme.

4

Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravenou hmotu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180stupňové teplotě 50-55 minut.

5

Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept