Jednoduchý recept

Jablečný nákyp s ořechy a rumem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55852
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
130 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
350 g Jablka
100 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
250 g Piškotový korpus vaječný
5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
80 g Rozinky bílé
30 ml Rum
250 g Smetana 33% (šlehačka)
60 ml Šťáva z růžových grepů
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
20% Sacharidy 73 g
53% Tuky 40 g
5% Sodík 103 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablečný nákyp s ořechy a rumem postup přípravy receptu:

1

Z oloupaných jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na malé kousky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Ve velké pánvi rozpustíme 60 g másla, přidáme cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, nahrubo nasekané ořechy a hrozinky. Zalijeme šťávou, rumem a stáhneme ze sporáku.

2

Piškotový korpus podélně rozřízneme na dvě půlky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno formy položíme jednu půlku korpusu. Rozetřeme na korpus připravenou jableční hmotu a přiklopíme druhou půlkou korpusu.

3

Vložíme do nahřáté trouby, kde při 180stupňové teplotě pečeme 40 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout. Želé rozmícháme s vodou, potřeme povrch nákypu, necháme vychladnout. Potom nakrájíme na porce, které podáváme na jednotlivé studené talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm. Nákyp je také vhodným dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept