Sladký jablečný nákyp se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký jablečný nákyp se šlehačkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55853 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Piškotový korpus vaječný |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 100,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 64,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký jablečný nákyp se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a příčně nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Pečicí formu vymažeme máslem, na dno položíme piškotový korpus. Na povrch korpusu naskládáme nakrájená jablka, pokapeme je tekutým medem. |
3 | Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm, ale také jako sladký dezert.