Jednoduchý recept

Sladké gratinované hrušky s krupicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55855

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Hrušky
4 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Med včelí
5 dl Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
60 g Poleva čokoládová
3 dl Voda pitná
50 g Créme fraiche

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 21 mg
7% Bílkoviny 4 g

Sladké gratinované hrušky s krupicí postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky.

2

Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky.

3

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.

4

Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm anebo dezert. Podáváme také studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept