Sladké gratinované hrušky s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké gratinované hrušky s krupicí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55855 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
500 g | Hrušky |
4 polévková lžíce | Krupice dětská |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 dl | Mléko polotučné |
60 g | Poleva čokoládová |
3 dl | Voda pitná |
50 g | Créme fraiche |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Med včelí, Poleva čokoládová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Créme fraiche mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké gratinované hrušky s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky. |
2 | Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut. |
4 | Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm anebo dezert. Podáváme také studený.