Recept

Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55858
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Citrony
0,3 kávová lžička Cukr moučkový
1,5 balení Droždí sušené
12 plátek Losos uzený
30 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pohanková
50 ml Olej rostlinný
50 g Pažitka
0,3 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 145kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 57 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí.

2

Přichystáme si pánev, do které vložíme máslo a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst.

3

Smíchané mléko s máslem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout.

4

Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu, dokud nevznikne hustá krémová směs.

5

Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi dokulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany.

6

Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky zakysané smetany. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept