Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55858 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,3 kávová lžička | Cukr moučkový |
1,5 balení | Droždí sušené |
12 plátek | Losos uzený |
30 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pohanková |
50 ml | Olej rostlinný |
50 g | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 167,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 527,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Droždí sušené, Losos uzený, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí. |
2 | Přichystáme si pánev, do které vložíme máslo a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst. |
3 | Smíchané mléko s máslem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. |
4 | Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu, dokud nevznikne hustá krémová směs. |
5 | Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi dokulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany. |
6 | Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky zakysané smetany. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme. |