Jednoduchý recept

Dip zeleninový pro alergiky na laktózu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55868

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
450 g Fazole
340 g Olivy černé
2 ks Paprika zelená
8 ks Rajčata
500 ml Sójový jogurt bílý
750 g Sýr sójový - Tofu
1 ks Avokádo

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 898kJ
7% Sacharidy 27 g
10% Tuky 7 g
10% Sodík 191 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dip zeleninový pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

2

Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu sójového jogurtu a posypeme chilli kořením.

3

Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Tofu rozdrobíme a posypeme jím vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept