Jednoduchý recept

Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55870

Ingredience

255 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 016kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 29 mg
7% Bílkoviny 4 g

Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.

2

Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.

3

Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept