Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55870 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
140 g | Máslo čerstvé |
255 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku. |
2 | Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama. |
3 | Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky. |