Recept

Šunkovo-cibulový koláč pro alergiky na vejce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55876

Ingredience

Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň koláče
2 ks Cibule
500 g Hrách zelený sušený
6 polévková lžíce Mouka bramborová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
360 ml Smetana 16% (pochoutková)
115 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1,5 kávová lžička Xantanová guma
25 g Šalvěj čerstvá
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,405 kcal
Kilojoule 5 880kJ
62% Sacharidy 224 g
44% Tuky 33 g
12% Sodík 235 mg
88% Bílkoviny 50 g

Šunkovo-cibulový koláč pro alergiky na vejce postup přípravy receptu:

1

Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]:

2

V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučení válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.

3

Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.

4

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.

5

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Základní těsto vyjmeme z chladničky. Na pomoučeném vále z něj vyválíme placku o délce a šířce jednoho plechu. Plát položíme na pečicí papír a propícháme vidličkou. Položíme na něj plát pečicího papíru a zatížíme sušeným hrachem. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Pak odstraníme hrách a vrchní pečicí papír a pečeme dalších 5 minut dozlatova. Hrách je určen jenom k zatížení při pečení. Vytáhneme plech z trouby a teplotu v troubě snížíme na 190 °C.

6

Oloupeme cibuli a nasekáme na kostičky. Do pánve vlijeme olej a rozpálíme ho. Přihodíme cibuli a necháme, dokud nezesklovatí. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a smažíme ještě asi 2 minuty. Pak vyndáme osmaženou cibuli se šunkou z pánve.

7

V misce si smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a vodou, přidáme smetanu a rozšleháme. Sýr čedar nastrouháme a polovinu jeho množství přidáme k rozšlehané směsi se smetanou. Promícháme, osolíme a opepříme a přidáme ještě nadrobno nasekanou petrželku a šalvěj.

8

Šunku s cibulí navrstvíme na upečené těsto na plechu. Zalijeme smetanou rozmíchanou s bramborovou moukou, xanthanovou gumou, vodou a sýrem. Povrch posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra. Vložíme do trouby a pečeme 35 minut při 190 °C, dokud nezačne koláč zlátnout. Rozkrájíme a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept