Recept

Šunkovo-cibulový koláč pro alergiky na mléko

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55880

Ingredience

Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]
140 g Kořeněné máslo Ghee
55 g Mouka bramborová
85 g Mouka kukuřičná
115 g Mouka rýžová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Xantanová guma
Na náplň koláče
2 ks Cibule
500 g Hrách zelený sušený
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
360 ml Smetana sójová
115 g Sýr sójový - Tofu
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
25 g Šalvěj čerstvá
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 525kJ
20% Sacharidy 71 g
33% Tuky 25 g
9% Sodík 171 mg
44% Bílkoviny 25 g

Šunkovo-cibulový koláč pro alergiky na mléko postup přípravy receptu:

1

Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]:

2

V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučení válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty přepuštěné máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.

3

Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.

4

Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.

5

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Základní těsto vyjmeme z chladničky. Na pomoučeném vále z něj vyválíme placku o délce a šířce jednoho plechu. Plát položíme na pečicí papír a propícháme vidličkou. Položíme na něj plát pečicího papíru a zatížíme sušeným hrachem. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Pak odstraníme vrchní pečicí papír a pečeme dalších 5 minut dozlatova. Vytáhneme plech z trouby a teplotu v troubě snížíme na 190 °C.

6

Oloupeme cibuli a nasekáme na kostičky. Do pánve vlijeme olej a rozpálíme ho. Přihodíme cibuli a necháme, dokud nezesklovatí. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a smažíme ještě asi 2 minuty. Pak vyndáme osmaženou cibuli se šunkou z pánve.

7

V misce si rozklepneme vejce, přilijeme k němu sójovou smetanu a rozšleháme. Tofu rozdrobíme a polovinu jeho množství přidáme k rozšlehané směsi vajec se sójovou smetanou. Promícháme, osolíme a opepříme a přidáme ještě nadrobno nasekanou petrželku a šalvěj.

8

Slaninu s cibulí navrstvíme na upečené těsto na plechu. Zalijeme rozšlehanými vejci se sójovou smetanou a tofu. Povrch posypeme druhou polovinou rozdrobeného tofu. Vložíme do trouby a pečeme 35 minut při 190 °C, dokud nezačne koláč zlátnout.

Poznámka

Při nesnášenlivosti laktózy můžeme použít přepuštěné máslo, které vyrobíme zahříváním čerstvého másla na velmi mírném plameni, dokud se všechny nečistoty nesrazí. Hotové ghí je průzračné a má jantarovou barvu. Slijeme jej přes látku a necháme ztuhnout, můžeme uchovávat ve spíži, protože nežlukne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept