Husí játra s pečenými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra s pečenými jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55882 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Jablka |
500 g | Játra husí |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 698,1mg |
Draslík | 419,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra husí, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra s pečenými jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme. |
2 | Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme. |
3 | Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova. |
4 | Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce. |
5 | Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou. |