Recept

Husí játra s pečenými jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55882
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Jablka
500 g Játra husí
60 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 895kJ
7% Sacharidy 24 g
74% Tuky 55 g
19% Sodík 386 mg
37% Bílkoviny 21 g

Husí játra s pečenými jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.

2

Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.

3

Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.

4

Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.

5

Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept