Papája zapečená s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papája zapečená s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55883 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
80 g | Cukr vanilka |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Papája zralá |
20 g | Pomerančová kůra |
5 g | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 314,0mg |
Draslík | 392,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Papája zralá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papája zapečená s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Papáju oloupeme, nakrájíme na kostky a vsypeme do pekáčku. Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme vejce, žloutky, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici, rozmícháme a zvolna vaříme, až vznikne hustší krém. Krém nalijeme do pekáčku na papáju, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
2 | Dezert necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |