Mrkev v octové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev v octové marinádě
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55887 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cukr moučkový |
300 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev v octové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do misky nalijeme ocet, přidáme cukr a špetku soli, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme mrkev, prolisovaný česnek, promícháme a necháme marinovat dvě hodiny. |
2 | Mrkev vyjmeme z marinády, necháme okapat a podáváme jako zeleninovou přílohu. |