Rizoto z husích drůbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z husích drůbků
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55889 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
1,5 kg | Husí drůbky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
120 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 218,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 287,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí drůbky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z husích drůbků postup přípravy receptu:
1 | Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut. |
2 | Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu. |
3 | Maso obereme a nakrájíme na kostičky. |
4 | Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme. |
5 | Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C. |
6 | Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou. |