Recept

Rizoto z husích drůbků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55889
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Cibule
150 g Hrášek
1,5 kg Husí drůbky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
120 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 331kJ
17% Sacharidy 61 g
41% Tuky 30 g
21% Sodík 414 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rizoto z husích drůbků postup přípravy receptu:

1

Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.

2

Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.

3

Maso obereme a nakrájíme na kostičky.

4

Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.

5

Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.

6

Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept