Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55892
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Játra husí
180 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
5% Sacharidy 19 g
74% Tuky 55 g
23% Sodík 457 mg
42% Bílkoviny 24 g

Lisabonská husí játra postup přípravy receptu:

1

Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout.

2

Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin.

3

Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme.

4

Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept