Spirálky zapečené s tvarohem a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spirálky zapečené s tvarohem a uzeným masem
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 47 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55899 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Créme fraiche |
200 g | Hrášek mražený |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
300 g | Tagliatelle |
300 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
300 g | Uzená krkovička vařená |
3 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 129,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Hrášek mražený, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Uzená krkovička vařená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spirálky zapečené s tvarohem a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Spirálovité nudle vsypeme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme je podle návodu na sáčku. Potom je scedíme pod studenou vodou a necháme okapat. Mrkev, cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, mrkev a nakonec česnek. Na mírném ohni za občasného míchání dusíme 5—7 minut. |
3 | Hrášek spaříme horkou vodou, necháme stát 5 minut, prudce zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat. |
4 | Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme créme fraiche, vejce, sůl, pepř a dobře promícháme. Přimícháme připravenou mrkev, cibuli a česnek, vmícháme okapaný hrášek a na malé kostky nakrájené uzené maso. Vše dobře promícháme. |
5 | Pečicí formu vymažeme olejem, vložíme připravenou směs a dáme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme 30—35 minut. |
6 | Po vytažení z trouby nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.