Pikantní rýže s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rýže s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 55901 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
150 g | Klobása Chorizo |
400 ml | Mléko kokosové |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže indiánská |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
600 ml | Vývar slepičí |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé sterilované, Paprika červená, Sůl, Tymián čerstvý, Oregano sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Mléko kokosové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže indiánská, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rýže s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, papriku na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Chorizo nakrájíme na nudličky. |
2 | Rozehřejeme si pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve prolisujeme česnek a všechnu pokrájenou zeleninu. Pět minut vše za stálého míchání vaříme do měkka. |
3 | Do pánve nasypeme rýži a nalijeme mléko, vývar a vodu. Přidáme sůl, pepř, tymián, oregano a vše přivedeme k varu. Zakryjeme a deset minut necháme dusit. |
4 | Na závěr už jen nasypeme do jídla scezené fazole, opět přikryjeme a dusíme, dokud není rýže měkká a fazole teplé. Ihned poté podáváme. |