Řeřichová polévka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichová polévka s vejci
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55903 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Řeřicha |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 391,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichová polévka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Lístky řeřichy posekáme nahrubo, vejce rozšleháme. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Přisypeme řeřichu, promícháme, přilijeme vejce přes vidličku a ihned vidličkou rozmícháme. Provaříme a odstavíme. Již mimo oheň ochutíme sojovou omáčkou a pepřem. |
2 | Polévku nalijeme do misek a podáváme. |