Špagetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová polévka
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55905 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Špagety | |
---|---|
100 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Vývar | |
10 ml | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
10 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Olej sezamový |
25 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 301,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Balsamico ocet, Česnek, Olej sezamový, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špagety, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Špagety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme zhruba 15 minut. Řídíme se návodem na obalu. Špagety scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme v sítku okapat. |
2 | Špenátové listy pokrájíme nahrubo, česnek posekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme sojovou omáčku, oba oleje, ocet, přidáme špenát, česnek, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, odstavíme. Do misek rozdělíme špagety, zalijeme špenátovým vývarem a podáváme. Každou porci podle chuti opepříme. |