Jednoduchý recept

Cizrnová kaše se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55907

Ingredience

160 g Anglická slanina
300 g Cizrna
15 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový extra panenský
30 ml Olej sezamový
50 ml Omáčka sójová
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 937kJ
4% Sacharidy 15 g
54% Tuky 41 g
17% Sodík 341 mg
18% Bílkoviny 10 g

Cizrnová kaše se slaninou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.

2

Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.

3

Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept