Cizrnová kaše se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová kaše se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55907 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
160 g | Anglická slanina |
300 g | Cizrna |
15 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 264,0mg |
---|---|
Cholesterol | 27,4mg |
Draslík | 83,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej sezamový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová kaše se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka. |
2 | Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava. |
3 | Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme. |