Jednoduchý recept

Horká čokoláda s pálivými papričkämi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55909

Ingredience

1 ks Chilli paprička sušená
5 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Solamyl
60 ml Voda pitná
300 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
10% Sacharidy 36 g
46% Tuky 35 g
1% Sodík 12 mg
19% Bílkoviny 11 g

Horká čokoláda s pálivými papričkämi postup přípravy receptu:

1

V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.

2

Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.

Poznámka

Servírujeme horkou, jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept