Svařené víno červené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svařené víno červené
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55915 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 plátek | Citrony |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 dl | Voda pitná |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 328,0mg |
Vláknina | 913,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá, Voda pitná, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svařené víno červené postup přípravy receptu:
1 | Cukr vsypeme do kastrůlku, anebo na pánvičku. Pokropíme vodou, promícháme a zprudka zahříváme. Dále už nemícháme, necháme volně, aby karamel získal světle hnědou barvu, a stáhneme ze sporáku. Opatrně a z dostatečné vzdálenosti zalijeme horkou vodou, stále mícháme, až se všechen karamel rozpustí. |
2 | Do rozpuštěného karamelu dáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, skořici a hřebíček. Nakonec vložíme hvězdičku badyánu a vše povaříme na mírném ohni 5—7 minut. |
3 | V jiném hrnci zahřejeme víno, když už bude vonět a začne bublat, přilijeme přes cedník karamelovou hmotu a stáhneme ze sporáku. |
4 | Svařené víno rozdělíme do jednotlivých hrníčků. Každý ozdobíme tenkým plátkem citrónu a servírujeme. |
Poznámka
Nápoj podáváme horký, je vhodný hlavně v zimním období.