Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55919
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kg Kapr obecný
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 035kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
20% Sodík 396 mg
62% Bílkoviny 35 g

Mleté kapří řízky postup přípravy receptu:

1

Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí.

2

Přidáme mouku, vejce a rozpuštěné máslo, hmotu osolíme, opepříme, dobře promícháme, vytvoříme váleček, který dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.

3

Z válečku vytvoříme 6 úhledných řízků, které osmažíme na oleji.

4

Podáváme teplé i studené.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ těsta. Řízky můžeme také před smažením obalovat v těstíčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept