Sekané kapří bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané kapří bifteky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kg | Kapr obecný |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 205,2mg |
Draslík | 529,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané kapří bifteky postup přípravy receptu:
1 | Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí. Přidáme 10 g hladké mouky, osolíme, opepříme a smícháme s vejci. Ze směsi vytvarujeme 8 malých biftečků, které dozlatova opečeme na oleji. |
2 | Vyjmeme bifteky z tuku, na kterém pak zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme 30 g hladké mouky, necháme zrůžovět, zalijeme vodou na řídkou omáčku, přidáme ocet a hořčici, podle potřeby přisolíme a do omáčky vrátíme opečené biftečky. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 20 minut dusíme. |
3 | Biftečky podáváme přelité omáčkou. |