Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 55925

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Feferony
1 kg Kapr obecný
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
3% Sacharidy 11 g
29% Tuky 22 g
18% Sodík 350 mg
56% Bílkoviny 32 g

Kapr po szegedínsku postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat.

2

Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme.

3

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody.

4

Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme.

5

Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple.

6

Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme.

7

Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept