Kapr po szegedínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po szegedínsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
1 kg | Kapr obecný |
10 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 148,7mg |
Draslík | 745,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po szegedínsku postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme na sítu okapat. |
2 | Z kapra vyřízneme páteř, ploutve a silné kosti. Nakrájíme jej na 12 kousků a osolíme. |
3 | Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapří maso, papriku, cukr, ocet, nakrájenou feferonku a zalijeme asi 2 dl vody. |
4 | Přiklopíme pokličkou a 6—8 minut dusíme. |
5 | Porce kapra opatrně vyjmeme a uchováme v teple. |
6 | Do kastrolu přidáme uvařené kyselé zelí, povaříme, přimícháme smetanu rozšlehanou s moukou, znovu povaříme a případně přisolíme. |
7 | Porce kapra podáváme přelité omáčkou. |