Zapečená příloha k masům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená příloha k masům
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55927 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
250 g | Hrušky |
250 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Na Krém | |
---|---|
5 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 392,8mg |
Draslík | 865,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 794,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrušky, Jablka, Sůl, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená příloha k masům postup přípravy receptu:
1 | Brambory, hrušky a jablka oloupeme. Hrušky s jablky zbavíme jádřinců a spolu s bramborami nakrájíme na tenké plátky. Pečící formu vymažeme máslem a střídavě naskládáme hrušky, brambory a jablka. Mírně posypeme solí, pepřem. |
2 | Sýr, mléko, smetanu, vejce, pepř, sůl, vejce rozmixujeme na hustý krém, který rozetřeme na hrušky, brambory a jablka. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 40-45 minut. Po upečení krájíme na porce, poskládáme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní, teplé jídlo. Je vhodnou přílohou k drůbežímu, ale také vepřovému masu.