Recept

Zapékané telecí nožičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55928

Ingredience

4 g Bobkový list
300 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí nožičky
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na krém
1 ks Cibule
100 g Créme fraiche
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 927 kcal
Kilojoule 3 879kJ
6% Sacharidy 20 g
100% Tuky 75 g
21% Sodík 414 mg
77% Bílkoviny 43 g

Zapékané telecí nožičky postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěné a omyté telecí nožičky dáme do hrnce. Vložíme bobkový list, sůl, celý pepř, česnek, cibuli, celer, mrkev a petržel. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme doměkka přibližně 60 minut. Potom i s vývarem necháme vychladnout. Vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Vybereme z vývaru celer, který také nakrájíme na silnější plátky.

2

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem zpěníme v pánvičce na 70 g rozpáleného másla. Přilijeme smetanu, créme fraiche a přivedeme k varu. Dobře dochutíme solí a pepřem.

3

Pečící formu dobře vymažeme máslem a střídavě skládáme plátky mangoldu, plátky masa a plátky celeru. Na povrch naskládáme tenké plátky sýra, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou.

4

Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia 40-45 minut. Po vytáhnutí z trouby krájíme na porce. Rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept