Jednoduchý recept

Gratinovaný barevný chřest

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55929
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Chřest bílý
400 g Chřest zelený
6 ml Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
2 l Voda pitná
Na krém
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Créme fraiche
1 špetka Pepř cayenský
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
3% Sacharidy 9 g
56% Tuky 42 g
29% Sodík 577 mg
32% Bílkoviny 18 g

Gratinovaný barevný chřest postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest oloupeme v místě řezu a bílý oloupeme celý. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme 60 g másla, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme chřest povaříme 5-8 minut doměkka.

2

Následovně necháme okapat a naskládáme do zbylým máslem vymazané pečící formy.

3

Créme fraiche smícháme s vejci, cayenským pepřem, solí. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a citrónovou kůru. Připravený krém rovnoměrně rozložíme na chřest.

4

Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 220 stupních Celsia 10 minut.

5

Upečený chřest aranžujeme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodný je ale jako teplý předkrm s chlebem namazaným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept