Gratinovaná treska se sýrem a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná treska se sýrem a ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55932 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 876,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Ricotta, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná treska se sýrem a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy. |
3 | Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a bageta, anebo opečená veka.