Jednoduchý recept

Gratinovaná treska se sýrem a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55932
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 ml Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Ricotta
600 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
2% Sacharidy 8 g
70% Tuky 53 g
12% Sodík 248 mg
69% Bílkoviny 39 g

Gratinovaná treska se sýrem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Filety tresky nakrájíme na stejné porce. Omyjeme, osušíme, posypeme solí, pepřem a jemně nastrouhaným česnekem, nakonec pokapeme citrónovou šťávou.

2

Připravené filé naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nasekanými ořechy, rozložíme připravenou hmotu na povrch filé. V pánvičce rozpustíme máslo, přelijeme sýr a ořechy.

3

Naplněnou pečící formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina a bageta, anebo opečená veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept