Jednoduchý recept

Gratinované brambory s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55933

Ingredience

1,5 kg Brambory
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
20 g Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Pórek
150 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
200 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
10% Sacharidy 37 g
62% Tuky 46 g
21% Sodík 421 mg
35% Bílkoviny 20 g

Gratinované brambory s hráškem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 3-4 mm, vložíme do hrnce se špetkou soli, osolenou vodou a povaříme do poloměkka. Potom scedíme, necháme okapat. Pečící formu dobře vymažeme máslem, na dno rozložíme okapané brambory.

2

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, osmahneme do křupava. Přidáme 50 g másla, potom na kolečka nakrájený pórek, za stálého míchání smažíme 5 minut. Stáhneme z ohně a přelijeme brambory.

3

Šunkový salám nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, scezený hrášek a vše dobře rozkvedláme.

4

Připravenou směs nalijeme na brambory, posypeme nasekaným koprem a vložíme do horké trouby. Pečeme při 220 stupních Celsia 40 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept