Jednoduchý recept

Zapékané brambory s kysaným zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55934

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
200 g Créme fraiche
1 ks Jablka
3 g Jalovec
80 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový
500 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 160kJ
11% Sacharidy 40 g
51% Tuky 38 g
23% Sodík 454 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zapékané brambory s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme do měkka se slupkou. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvičce na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme drobně nakrájené kysané zelí, chvilku podusíme. Oloupaná, jádřinců zbavená a na tenké plátky nakrájená jablka přidáme k zelí, vložíme také jalovec. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme ještě 10 minut.

2

Pečící formu vymažeme máslem, na dno naskládáme bramborové plátky, potom zelí a opět brambory. Créme fraiche dobře promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, drobně nasekanou petrželovou natí a přelijeme povrch brambor.

3

Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních Celsia pečeme 30 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept