Jednoduchý recept

Bezlepkové máslové bagetky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55935

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
0,5 ks Kypřící prášek bezlepkový
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mouka bezlepková Jizerka
7 g Sůl
3,5 dl Voda pitná
Na vytření forem
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 283kJ
13% Sacharidy 45 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 352 mg
4% Bílkoviny 2 g

Bezlepkové máslové bagetky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, kterou promícháme s bezlepkovým práškem do pečiva. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 22 g kvasnic, přidáme 1 lžičku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.5 dl vlažné vody, 7 g soli a 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme a poté důkladně uhněteme.

2

Těsto dáme do máslem vytřených bagetkových forem, které vysypeme bezlepkovou moukou. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme v teple kynout přibližně 1 hodinu.

3

Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.

4

Podáváme po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept